Fantastiskt

Ullared var helt otroligt kul! Vi hade det jättemysigt och vännerna jag åkte med är helt fantastiska.
Tyvärr kom min halsböld tillbaka under resan, men den skulle inte få förstöra för mig. Jag och Jaana handlade mycket till vårt nya boende, vi skrattade och hade det bra ändå. På kvällarna såg vi film och spelade spel- otroligt värdefull vecka! Nu är det söndag, om exakt en vecka flyttar jag till Kalmar. Jag är ganska nervös måste jag erkänna men jag tror att det kommer bli så otroligt kul!

Jag kommer verkligen sakna mina nära och kära här hemma, men tro mig, ni kommer alltid följa med i mitt hjärta och på så sätt kommer det alltid kännas som att ni är nära mig.

Den här veckan som kommer är planerad, jag har saker att göra varje dag! Vilket betyder att den kommer gå ganska fort. Snart sitter jag på bussen ner till Kalmar- underbart!

Jag ligger här i sängen och ska snart sova. Jag är hos Veronica, hon sover! Hon ska jobba imorgon och jag ska passa en hund som hon är hundvakt åt. Själv ska jag träffa min gudmor imorgon med min bror. Vi ka promenera på djurgården.

Jag börjar nu tänka på att detta är sista kvällen jag kommer ligga i Veronicas säng med henne brevid mig här i Märsta. Så många många minnen vi har i detta rum, och i denna lägenhet- helt sjukt! Jag är så grymt tacksam för att jag har fått uppleva alla dessa minnen med denna fantastiska tjej. Känns lite konstigt att det är slut nu, nu är det verkligen ett avslut på detta kapitel och början på ett helt nytt. Jag som alltid är lite rädd för avslut tycker detta är obehagligt men jag skulle inte önska att det var på något annat sätt. Vi börja bli vuxna nu och nu lämnar vi våra barndoms ställen och ger oss ut i en annan del av världen för att upptäcka vad som väntar på oss där. Vi kommer inte göra det tillsammans, vi kommer gå skilda vägar nu, men vi kommer ändå alltid veta att vi har varandra. Jag är rädd för att förlora kontakten med henne, men samtidigt vet jag någonstans långt där inne att det skulle aldrig gå. De band vi har knutit till varandra är en livsknut! Det kommer bli precis som det ska bli och våra vägar kommer möta varandra igen, många många många gånger till! Även fast vi nu inte kommer träffas lika ofta har vi bestämt att höras flera gånger i veckan via skyp! :) Det ser jag fram emot!
Min galna vän- du betyder otrolgt mycket för mig! Jag värdesätter dig högt och tack för allt vi har varit med om och gått igenom. Vi är galna du och jag och jag älskar oss!- Tack!!

Skönt det var att skriva av sig det där, det kom upp massa tankar! Nu är det som sagt början på ett nytt kapitel. Det är en omstart och jag har så mycket ideér, tankar och planer! Jag tror att det här kommer bli så otroligt kul och givande och jag kommer nog inte ångra en sekund! Jag är så glad att min syster Jaana följer med också! Det gör allting mycket mycket roligare. Jag tror vi kommer få en sån otroligt fin tid tillsammans. Det skulle vara svårt att inte få det med henne. Hon gör allting så mycket lättare- hon är bäst! Jag längtar!!

Nej nu ska jag inte störa Veronica någonting mer, jag ska också sova nu.

Tack för en fantastisk vecka, otroligt lärorik och rolig! Jag hoppas på att nästa vecka bli lika bra som den här. Jag måste bara säga att jag längtar tills på fredag. Då ska jag träffa en otroligt viktig person för mig. Som jag saknat otroligt mycket!

God natt! Tack för att du tittade in!

Snart blir det Ullared!

Jag har haft en sån otroligt underbar helg!
Har träffat gamla fina vänner, såsom Anna och Jennifer. Sen har jag smsat massor med en riktigt sötnos. Sen har jag varit hemma hos min fina vän Johanna och pratat massor, ätit gott och massa gott skratt. Träffat Ellinor, var riktigt mysigt eftersom vi inte sett varandra på så länge. Vi var i kyrkan men det var inte som en kyrka. Det var super häftig och kul! Jag blev glad av det. Sen har jag varit på bio och sett komissarie späck, var så jäkla roligt! Det var super mysigt ville inte att den kvällen skulle ta slut!

Nu ska jag och Jaana åka till Gustav och Rikard. Vi ska åka till ett ställe och äta sen ska vi bara mysa och titta på skräckfilm. Imorgon på morgonen blir det att vi åker iväg till Göteborg, vi ska till ULLARED! Ska bli sjukt kul och mysigt! Snart, om någon timme ska jag göra en stor och läskig sak. Jag har valt att göra det, jag måste göra det trots att det är läskigt. Är lite stressad över det men jag har bestämt mig!

Önska mig lycka till!

Ha en härlig och rolig vecka! Min vecka känner jag på mig kommer bli helt sjukt bra!!

Ha det gött, som dom säger i Göteborg ;)

Att avslut med vill jag bara tacka, tack för alla fina människor som finns i mitt liv, tack för att jag är jag, tack för alla upplevelser, alla äventyr och alla utmaningar! I love it! Tack!


Halloo alla där ute!

Hej!
Jag skrev inte igår för det blev så sent så här kommer lite uppdatering ifrån igår;

Jag, syster, Rikard och Gustav var inne i stan på kvällen och såg ett uppträdande. Det var verkligen super häftigt! Det var kul också, haha! Dom var i alla fall jättebra, plus att sällskapet jag var med var toppen. Gustav körde sen hem oss och jag somnade nästan direkt när jag kom hem, var så sjukt trött.

Idag har jag inte gjort någonting! Har varit hos mina föräldrar och bara legat i sängen och slöat. Jag tittade på en jättebra dokumentär i och försig. Den heter "You can change your life if you change your thoughts" Hur bra som helst och jag började tänka massor! Jag tycker det är awesome när man får igång hjärnkontoret och hjärnan stimuleras till 100 procent. Jag började själv att skriva ner lite tankar jag fick ifrån filmen, det blev hur långt som helst (och jag har inte ens sett klart den ännu :P). Jag tänkte klippa in lite utav mina tankar och det som jag skrev ifrån filmen, kommer här;


"Så jävla mycket tankar!

 

Jag har ofta ställt mig frågan, vem är jag? Vad gör jag här i denna värld? Har jag någon uppgift? Vad ska mitt liv gå ut på? Vad vill jag? Handlar det om känslor eller logik? Vad är rätt och vad är fel? Vad är sanningen? Eller finns det ens någon "sanning"? Det som är sant för mig kanske inte är sant för dig.


Nu har jag sett en film, eller mer en dokumentär, change your thoughts, change your life. Den har fått igång mitt tänkande. När jag har sett den här filmen eller liknande filmer tidigare har jag ibland fått samma känsla som nu, en känsla av förändring (den är alltid lite starkare varje gång och mer självklar). Men ibland förstår jag inte, och är inte intresserad. Nu är jag intresserad, nu bubblar tankarna inom mig och jag måste få ut dom!

Han säger; you haft to learn to die while you are alive.

 

Hur ska man kunna göra det? Hur ska jag lära mig att vara död medans jag lever? Han pratar om att man kommer från ingenting och kommer gå tillbaka till ingenting. Jag tänker att han menar att i mammas mage finns det ingenting. Vi behövde ingenting i den fysiska världen, mer än vår mamma och föda. Och när vi dör kommer vi tillbaka till ingenting. Det resulterar i att vi egentligen inte behöver någonting i denna fysiska värld. Hur mycket vi än känner att vi är beroende av saker, om det är allt ifrån vår dator till vår närmaste vän, behöver vi inte det för överlevnad. Under 9 månader hade vi ingenting, vi litade på vår natur att allting skulle fixa sig naturligt, och det blev som det skulle bli. Just alla dessa behov vi har, behöver vi egentligen inte. All kontroll vi känner att vi behöver, behöver vi egentligen inte.

 

Tänk dig när du föds. Du ligger därinne och din natur sköter allting. När du kommer ut är det som att personerna runt om kring dig säger; Vi tar över från och med nu. Omgivningen lär dig allting, personerna runt dig lär dig allt. De ger dig erfarenhet, värderingar, normer osv. Den du tror att du är har du blivit pga. Allt detta. Hade du kommit ut någon annanstans hade du trott att du varit en annan person. Detta är en ganska förvirrande tanke men jag skriver den ändå för jag tycker alla borde ställa sig den;

Hur kan du, till hundra procent veta att den du är idag verkligen är du? Vad är det som gör att du är du?

Om du skulle beskriva dig själv, vi säger att du skriver ner hur du är på ett papper. Sedan tittar du på pappret och fråga dig själv, vad stärker att det här är du? Om du exempelvis har skrivit att du är generös, bygger detta på att du alltid delar med dig utav din egendom? Eller vad bygger det på? När du har svarat på det kan du fråga dig själv, varför gör jag det här? Vad får du ut av att vara generös, varför fortsätter du att vara generös? Det kanske är ett inlärt beteende då dina föräldrar alltid uppmuntrat dig att vara generös och dela med dig utav din egen egendom. Du kanske lärde dig en gång då du var barn, att vara generös det fungerar. Du kanske vann beröm, kompisar, fick mycket tillbaka osv. och därför fortsatte i detta mönster. Men då blir frågan, är detta verkligen äkta? Problemet här är att du blir det du gör. Dina handlingar formar dig till den person du är, och jag tycker inte det är äkta. Det är din sanna natur som är ditt äkta väsen. Och du kan enbart nå dit om du tänker större, bort från alla dina måsten, alla dina uttalade egenskaper på hur du är och hur du måste vara."


Det här blev ganska djupt men jag tycker om att vara djup ibland. Det kan kännas som att jag har hittat mitt sanna jag mer och mer med hjälp utav meditation. Det känns som att genom meditation kommer jag längre in i mig själv och förstår mig själv mer, bortom allt som finns i den fysiska världen. Tänk er om man skulle vakna upp en dag och inte veta vad man var bra på, dålig på osv. Man bara var den man var, gjorde det man verkligen ville utan massa tankar som sätter pinnar i hjulet, som bygger upp murar och räddslor. Jag tror att de är att vara sitt sanna jag och det är egentligen enkelt att komma dit bara man vill. Jag har en mycket klok vän som heter Johanna. Hon brukar alltid säga; "Allting är så enkelt!" I början hade jag lite svårt att ta in det, men ju fler gånger jag har hört det och tänkt på det, ju mer tror jag på det. Vi gör det svårare än vad det egentligen är genom att tänka på hur svårt det är!

En sista grej jag vill ta upp som de tar upp i filmen är det här med rädslor. Han säger att om vi är rädda för någonting ska vi inte gå runt och tänka på hur rädda vi är. Exempelvis om vi är rädda för höjder ska vi inte konstatera det hela tiden "Åh jag är så rädd för höjder!". Vi ska istället bli nyfikna på det! Vi ska vända vår rädsla till nyfikenhet. Detta för att våga testa och utmana oss själva. Från allra första början då vi kom ut från mammas mage var vi inte rädda. Någonting påvägen har hänt, det är egentligen bara minnen som uppspelas i våra hjärnor och de går att ändra på, bara vi vill, vågar, tror och är nyfikna!

Nu tänkte jag lägga mig i sängen och kolla klart på sagan om ringen- den är så sjukt bra!!


Ha det bäst alla där ute. Det jag vill avsluta med är ett tack- tack för allt jag har i mitt liv, för att jag är den jag är och får vakna varje morgon och komma tillbaka till min vardag! Massa kärlek!


Härligt dag!

Hallå på er!

Vilken härlig dag det varit!
Det började med att jag tog mod till mig och frågade min låsas mamma varför hon varit så sur de senaste dagarna. Jag skickade sedan ett sms till henne och fick ett bra och tackfullt sms tillbaka. Det känns lite bättre nu. Ibland tar jag på mig för mycket och tror att om personer i min omgivning är sura pga mig, jag får lägga av med det! Hon har sagt nu att om det handlar om mig så säger hon det, och ja.. nu litar jag på det och om hon inte säger till drabbar det bara henne och inte mig, jag har gjort det jag har kunnat nu, känns skönt!

Jag var sedan på banken med bästa Veronica! Jag lämnade in pengar och hon tog ut. Jag har länge sparat pengar i min kära spargris som jag nu bestämde mig för att töma och sätta in. Den är nu tom, känns lite kontigt haha. Hade jag haft kamera hade jag tagit kort på den, den är mycket fin! =)

Sedan åkte vi hem till henne, åt massor med mat! Först en sen lunch och bara någon timme efter middag. Mycket mat, men gott! Vi låg i hennes säng och bara pratade och såklart flammsade massor! (Gillart!!) Det är ganska typiskt oss, vi säger så konstiga saker och skrattar åt sånt som egentligen ingen annan skulle tycka var kul, men det är det som är roligt. It´s funny because it´s true ;)!

Sen gick jag förbi mina älskade föräldrar, alltid lika välkomnande! Jag fick ett äpple och jag och min mamma tittade lite på allsångs på skansen. Sen var det dags för mig att åka hem. Jag pratade påvägen hem med min fina syster. Vi pratade massor om killen hon träffar. Hon ville ringa men var lite nervös. Jag fick peppa henne lite och tillsist ringde hon (modiga tjejen!), men han svarade inte, vilken otur! Träffade några kompisar också påvägen hem, som åker till Grekland imorgon, ha så jättekul tjejer och ta det lugnt med drickan ;)

Juste min underbara Linn åker till Grekland också imorgon!! Hoppas du får det bäst där vännen, och hör av dig när du kommer hem. Sist jag träffade henne satt vi uppe hela natten, hon jag och Johanna. Vi lagade jättegod soppa, drack lite vitt vin, satt ute jättelänge och bara pratade. Vi hade så mycket att ta igen och prata om. Dom är helt ur mysiga tjejer! Sen gick vi in och Johanna somnade (hon hade jobbat hela veckan) men jag och Linn låg uppe minsann och fortsatte prata. Sen runt 6 tiden på morgonen var det dax för mig att åka hem skulle fixa massor inför festen jag skulle ha dagen efter. Så jag åkte hem och hon gick och la sig. Var nog första gången för mig jag varit uppe en hel natt! Jag vill tacka er för senast och hoppas verkligen vi ses snart igen!

N
u är jag hemma och ska snart ta och sova. Jag har lust att meditera lite innan jag går och lägger mig. Var jättelänge sen sist. Jag sitter här och lyssnar på Will Young- Leave right now. Den är grymt bra! Men mycket gammal. Jag tycker verkligen om gamla låtar, det ger både minnen och man kan texten- gillart!

Imorgon hoppas jag att jag och syster drar in till stan på kvällen. Det ska tydligen vara någonting spännande som händer där! Hoppas vi träffar Gustav och Rikard där inne också- ur sköna killar!

Jag är tacksam för denna härliga dag- alla härliga människor jag har mött och allt härligt skratt! Det ger mig sån positiv energi! Jag känner mig så lycklig här och nu- tack!


God natt på er!


Min nya blogg!

Hej allihopa!

Då har jag äntligen bestämt mig för att börja blogga, på riktigt! Jag har, som säkert många andra, skaffat en blogg, skrivit några inlägg och sedan struntat i det. Jag har mer och mer blivit intresserad utav andras bloggar och känt suget att börja skriva själv, och nu, nu ska jag börja!

Vilken dag det har varit! Jag var uppe tidigt (kl. 8) tidigt för mig som fortfarande har sommarlov! Jag var uppe tidigt för att jag skulle åka till Maxi och hämta bananlådor. Jag och min låsas mamma åkte dit och när jag frågade i informationen vart jag kunde hitta dessa bananlådor tittade hon på mig som om jag skulle skoja. Vadå för bananlådor? Så fick jag förklara vilka bananlådor jag menade. Hon fixade 4 styckna åt mig! Hon frågade sen vad jag skulle ha dom till och jag sa att jag skulle flytta så jag behövde dom för att lägga grejer i.

Det är de jag har hållit på med hela dagen. Enda från 10 på morgonen till nu, runt 4 har jag bara packat, packat och packat. Jo, jag har städat också! Blev att jag stor städa stugan. Känns konstigt faktiskt att jag ska flytta härifrån. Den lilla gula stugan på gården som jag har så otroligt mycket minnen i ska jag flytta ifrån. Det känns lite jobbigt men det är ändå kul att få upptäcka någonting nytt! Jag kommer ju flytta in i en ny stuga på Öland som jag tror att jag kommer känna mig ännu mer hemma i då det kommer vara mitt från början.

Jag är så nervös inför högskolan! Tänk att jag ska börja studera direkt efter gymnasiet. Jag undrar om det är jättestor skillnad på svårighetsgraden på universitet och gymnasiet. Jag påminner mig själv hela tiden om att jag måste vara positiv och tänka positiv. Nej, men jag tror det kommer gå super bra! Absolut att jag kommer vara osäker i början och att det kommer vara svårt, men jag tror att jag kommer komma in i det ganska fort då jag verkligen vill det här!

Nej, nu ska jag fortsätta packa lite, sen duscha och sen se på någon bra film!

Ha det gött!

Bye bye then!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0